Bagaimana Cara Untuk Mencari Pengasuh Yang Anda Boleh Percayai

Bagaimana anda akan mencari pengasuh Sitly, pengasuh atau pembekal penjagaan kanak-kanak lain yang anda akan dapat yakin apabila masa dan masa sekali lagi, terdapat kisah dalam berita tentang bagaimana kanak-kanak kecil yang tidak bersalah diabaikan, didera, dicabul, diculik, atau bahkan dibunuh oleh pembaikan, tukang kebun, jurulatih, pensyarah, rakan keluarga, dan dari semasa ke semasa, walaupun sukar untuk difahami, malah ahli keluarga. Jadi siapa yang boleh anda percayai bersama anak-anak anda?

Bergantung pada, mengikut definisi, membayangkan pergantungan syarikat kepada integriti atau watak manusia atau faktor. Jadi, integriti siapa yang boleh anda harapkan?

Bagaimanakah seseorang itu tahu bagi mereka yang boleh mempercayai pengasuh, pengasuh atau syarikat rawatan kanak-kanak lain? Hakikatnya, tidak ada strategi untuk mengetahui sudah tentu pengasuh atau pengasuh yang anda pilih adalah 100% bereputasi. Sekiranya anda mendapat rujukan daripada ibu dan ayah lain yang menyatakan pengasuh terpilih adalah hebat, dia mungkin sangat hebat. Dia mungkin pengasuh yang paling berkesan yang anda boleh harapkan. Tetapi, ini juga mungkin menandakan bahawa dia tidak pernah ditangkap mencuri daripada mereka atau menganiaya anak-anak mereka. Hanya kerana semakan rekod prestasi tiba kembali bersih, ini sama sekali tidak memastikan orang tertentu ini tidak akan menyakiti anak lelaki atau perempuan anda. Setiap pesalah yang menggunakan pemeriksaan rekod prestasi berparut mempunyai sejarah bersih hanya pada satu masa. Dan, tidak ada sebarang strategi untuk menyedari jika pesalah anda telah ditangkap selepas kesalahan pertama mereka atau kesalahan kedua puluh mereka.

Selain daripada memasang sesondol pengasuh, atau pelbagai gaya kaedah pemeriksaan rumah yang lain, ada perkara kecil yang boleh anda lakukan untuk mengetahui dengan tepat apa yang berlaku di rumah anda apabila anda mendapati diri anda tiada di sana. Ada kemungkinan anda akan menganggap menanyakan kebimbangan kanak-kanak kecil adalah tidak bernilai, tetapi mereka mungkin tahu lebih banyak daripada yang anda percayai. Masalah dengan menyoal anak kecil ialah anda mungkin bertanya soalan utama tanpa mengira sama ada anda tidak memahaminya. Sebagai contoh, bertanya kepada anak muda perkara yang mereka makan untuk makan tengah hari pada hari bekerja adalah menyindir bahawa mereka makan tengah hari. Walaupun sesetengah kanak-kanak kecil mungkin mengatakan mereka tidak makan tengah hari, yang lain mungkin benar-benar mengada-adakan kerana mereka mula merasakan mereka perlu menjawab soalan itu. Selain itu, ramai anak muda melalui peringkat yang tepat di mana mereka mungkin sentiasa memutuskan penyelesaian akhir yang anda berikan. Contohnya, bagi mereka yang mempersoalkan “adakah anda cuba makan mentega kacang dan jeli, piza atau keju panggang?” Kanak-kanak akan bertindak balas keju panggang tidak kira apa yang dia makan.

Cara terbaik untuk mendapatkan strategi tentang perkara yang berlaku setiap kali pengasuh berada di sana bersama anak-anak kecil anda adalah dengan melibatkan diri dengan mereka. Terlibat dalam jagaan harian, atau mengambil bahagian dalam rumah tangga. Ibu dan bapa berpura-pura menjadi anak muda dan juga bayi berpura-pura menjadi pengasuh, pengasuh, atau pembekal penjagaan anak. Ibu dan bapa harus melakonkan pelbagai situasi seperti ini sebagai mencegah lebih daripada sekadar mainan, menggunakan “bual tandas”, atau apa sahaja yang mereka boleh percaya bahawa anak mereka mungkin lakukan yang mungkin menerima tindak balas buruk daripada pemberi rawatan. Kanak-kanak kecil memahami daripada apa yang mereka lihat, dengar dan pengalaman bekerja, dan oleh itu, biasanya kanak-kanak itu akan bertindak balas dengan cara yang dia telah memerhatikan jawapan penjaganya. Anda sudah pasti tidak boleh menggunakan ini sebagai bukti langkah sah pengasuh atau pengasuh, namun ia mungkin menghantar bendera ungu sebagai sesuatu yang anda mungkin ingin siasat lebih jauh.

Sekiranya anda benar-benar fikir pengasuh atau pengasuh anda mungkin menganiaya anak-anak anda, cari pengganti dengan segera. Membiarkan anak anda menjadi “guinea pig” atau “umpan” untuk menguji untuk menangkap pengasuh daripada perbuatan itu bukanlah tanggapan yang sangat baik. Jadi siapa yang boleh anda percayai untuk menjaga anak-anak anda? Hanya anda yang boleh membuat keputusan itu. Tetapi apabila memilih penyedia penjagaan kanak-kanak tidak kira sama ada ia sebenarnya pengasuh yang lengkap atau hanya pengasuh sekali-sekala, disenaraikan di sini ialah beberapa cara untuk dipertimbangkan:

Pertimbangkan untuk mendapatkan rujukan daripada rakan rapat atau saudara, dan pastikan anak-anak orang itu pada dasarnya menyukai pengasuh itu.
Sila lihat kelayakan yang dilakukan dalam kemungkinan pengasuh walaupun dia datang dengan sangat disyorkan.
Dapatkan sekurang-kurangnya tiga rujukan dan semak kesemuanya.
Sekiranya anak anda terlalu muda untuk bercakap, fikirkan tentang menyediakan kamera pengasuh atau mesin pemantauan rumah yang lain.
Bagi mereka yang tidak benar-benar berasa selesa mempunyai pengasuh atau pengasuh yang unik tetapi biasanya tidak pasti mengapa, cari orang lain. Ada kemungkinan anda akan mengambil isyarat bukan lisan atau petunjuk yang merosakkan.
Semasa menemu bual kemungkinan pengasuh atau pengasuh, bercakap dengannya tentang perasaannya tentang menjaga anak-anak di dalam kediaman dengan kamera pengasuh tersembunyi. Seorang pengasuh yang tidak mempunyai intelek untuk terus menjalani penggambaran walaupun dia menjaga anak-anak mungkin mempunyai sedikit perkara untuk disembunyikan.
Lakukan carian di web pada pengenalan diri penjaga peluang anda. Uji laman web rangkaian sosial dan lain-lain. Biasanya anda akan mendapat gambaran yang lebih tepat tentang keadaan seseorang sebenarnya daripada melihat gambar dan ulasan yang mereka pilih untuk dihantar di internet daripada yang mungkin anda perolehi daripada temu bual.

Apabila anda akhirnya telah memilih pengasuh, jika anda mempunyai dan anak kecil dan tidak mempunyai apa-apa jenis teknik pemantauan harta benda, muncul kediaman awal sekali-sekala jika boleh jika penjaga tidak menjangkakan anda, atau kembali ke harta anda sejurus selepas meninggalkan dan mengintip ke dalam tingkap rumah. Mungkin ada yang percaya ini benar-benar tidak masuk akal atau tidak perlu, namun kesihatan dan kecergasan dan kebajikan anak anda akan anda jaga – jadi tiada apa yang tidak masuk akal!

Sesetengah vendor penjagaan bayi mungkin tersinggung dengan perkara ini dan menegaskan bahawa orang ramai mesti mempercayai mereka. Tetapi, kami merujuk kepada kehidupan kanak-kanak di bawah, dan mempercayai seseorang yang selalunya orang asing untuk melindungi mereka dan merawat mereka bukanlah satu perincian yang mudah untuk dilakukan dan mungkin tidak diambil kira. Mana-mana penyedia rawatan kanak-kanak yang mudah difahami mestilah memahami.

Walaupun anda boleh menemui beberapa kisah seram tentang kanak-kanak kecil yang terus dianiaya oleh penjaga, selain itu, terdapat beribu-ribu dan ribuan cerita yang tidak terperi tentang orang-orang hebat yang merawat kanak-kanak hanya untuk sebuah kediaman dan yang menyayangi individu kanak-kanak seperti mereka sendiri. individu. Malangnya, cerita orang itu biasanya tidak akan menjadi berita. Pastikan anda mengkritik mana-mana bakal pengasuh atau pengasuh dengan berhati-hati sebelum memilih bila-bila masa mereka adalah seseorang yang anda patut yakini sepanjang hayat anak anda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *